Baka under sommaren

Har bakat en del tårtor och cupcakes nu under sommaren men det är inte någon rolig tid att baka i.Det är så varmt och fuktigt så allt blir inte som det brukar. Grädden blir som  smör fortare och marsipanen svettas mycket lättare men vad gör det när det är så roligt att skapa.

Bröllop 29/7

Min sambos bror Janne skulle gifta sig med sin Kicki och de frågade om jag ville göra deras tårta. Det blev lite pyssel in i sista stund, för butiken jag beställer grejer ifrån hade semesterstängt när jag hade 2veckor kvar tills tårtorna skulle vara klara. Grejerna han precis komma och tårtorna blev färdiga i tid.
Fick så mycket beröm av alla för tårtorna. Jag blev lite generad.
Tårtorna klarade bilresan på 1timme rätt bra,lite satta blev de.

Det blev sammanlagt 5st smarriga tårtor.


Denna tårta blev laktos och mandelfri.


Denna lilla tårta ska de äta på deras 1årsdag som gifta.Den stoppades in i frysen till nästa år.

Alla innehåll: Ljusa bottnar,rårörda jordgubbar och vaniljkräm,lemoncurd grädde.Spaklad med grädde och täckt med vit marsipan. Blommor ,blad och pärlbandet runt är gjorda i marispan, sockerpärlor.

Choklad cupcakes

Vi fick besök av min bästa vän och hennes son och föräldrar.De kommer från gotland. Hennes pappa har sett på allt jag har bakat och lagt ut här och på facebook.Han önskade att få smaka på nåt gott.
Jag bakade cupcakes.

Innehåll: Citronmuffins fyllda med kesella "rabarber".Spritsad med "enkel chokladkräm"
Blommorna är gjorda av sockerpasta med chokladsmak coh sockerpärlor,lite guld och silver strössel blev det också.

Hello Kitty

Fick förfrågan av en jobbarkompis om jag ville göra hennes dotters tårta med Hello Kitty på.


Innehåll: Ljusa bottnar,rårörda jordgubbar,lemon curd grädde.Spaklad med grädde och täckt med ljuslila marsipan.Detaljerna är gjorda av sockerpasta,marsipan,sockerpärlor.

Semester cupcakes till sambons jobb

Bakade cupcakes med nutellafrostings till sambons jobb innan semestern.

Innehåll: Vaniljmuffins, kesella"rabarber" inuti, spritsad med nutellafrostings.Lila blomma gjord av sockerpasta,sockerpärlor.

RSS 2.0