Månadens sötsak

Här kommer mitt bidrag till månadens sötsak.

Jag tycker väldigt mycket om hallongrottor och jag ville göra om den lite. Då kom jag på att man kunde ju stoppa i en dumle istället för sylt.

Februari:nygammalt


Dumlegrottor (hallongrottor)

Till ca 30 st behövs detta:

3dl socker
ca.11 dl mjöl
600g margarin
2½tsk bakpulver
2½dl vaniljsås pulver

15 st dumlekolor

Blanda alla ingredienserna i en skål. Knåda ihop till en deg.
Ta upp degen på ett bakbord och rulla till en 4-5 cm tjock rulle. Skär rullen i 30st bitar ca 2cm breda.
Lägg bitarna i bakformar med snittytan uppåt. Dela kolorna på mitten och stoppa i en del i varje kaka.
Grädda i 10-15min i 180grader.
Sikta florsocker på varje kaka när de har kallnat ,så ser de finare ut.

LYCKA TILL



Pizzabullar

SPORTLOVS GOTT
Jag och min dotter bakade pizzabullar.

Pizzabullar recept 32st

4dl vatten
2msk olja   värms till 37grader

1 paket jäst
1tsk salt
10dl mjöl

Fylling:

200g skinka
4dl riven ost
2dl tomatsås(ketchup)

Blanda vattnet o oljan med jästen i en bunke. Rör ner salt och mjöl och blanda till en deg.
Låt degen jästa under duk i 30minuter.
Strimla under tiden skinkan och riv osten.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar.Kavla ut degen till en stor rektangel.
Bred tomatsåsen på och strö ut skinka och ost avsluta med att srö över oregano.
Rulla ihop degen till en rulle och skär varje rulle i 16 bitar. Lägg upp delarna med snittytan uppåt på en bakpapperklädd plåt.
Låt dem jäst en gång till i 30minuter.
Grädda i 8minuter i 225 grader.

Bullarna går utmärkt att frysa ner.





Färdiga!!!! 



Mitt tävlings bidrag på http://kalasgott.blogg.se/2011/february/manadens-matutmaning-februari-1.html

Fotbolls tårtor

Hej
Nu kommer bilderna på grannens son´s fotbollstårtor.



Den första tårtan innehåll:
Ljusbotten,fylld med dumlefluff och glasskräm.
Runt om och på använde jag grädde. Oblat bild och lite blått strössel.


Den andra tårtan innehåll:
Ljusbotten,fylld med mosade jordgubbar och enkel chokladkräm.
Runt om och på använde jag blåfärgad grädde och oblat bild.







Tisadg 22/2

Jag fick ett uppdrag av en granne. De ville att jag skulle göra 2 st fotbollstårtor till deras son som fyller år.
Idag ska jag dekorera dem färdigt.
Bilder på tårtorna kommer inom kort.

Päronmousse

Denna sats med päronmousse räcker väl till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

 

5 gelatinblad/2tsk gelatinpulver
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
0,5 msk strösocker
päronessens
grön färg

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av lagen från päronen och mixa dem till en slät massa. Vispa grädde och socker.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen i några matskedar av päronen. Häll tillbaka det i pärongeggan och tillsätt päronessensen. Hur mycket man behöver beror på vilken sorts essens man använder. Jag har använt 30 droppar. Päronsmaken blir sen tydligare när moussen kallnat.

 

Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt färgen.

 

Lägg moussen i en burk med tättslutande lock och låt den stelna. Det går alldeles utmärkt att göra moussen dagen innan tårtan ska fyllas.

 


Alla Hjärtans Dag cup cakes

Dessa läckerheter bjöd jag mina hemmavarande familjemedlemmar på till fikat idag.






Gjorda av:
Vaniljmuffins,fyllda med mariannefluff och spritsade med enkel chokladkräm. Dekorerad med sockerpärlor och gelehjärta.


Chokladkräm

En lättgjord kräm som man kan både fylla, spackla och dekorera med.

Receptet räcker till att täcka en stor tårta

2 dl florsocker
2 dl kakao
4,5 dl vispgrädde

Rör ihop socker, kakao och sen vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp.

Glasskräm

Denna kräm är en bra fyllning till barntårtor.

Receptet räcker till ett lager.


3 dl vispgrädde
3 dl färdig vaniljkräm/marsankräm

Vispa grädden halvfast och häll i vaniljkrämen, fortsätt vispa till en lagom fast smet.
Eller så kan man göra vanligkrämen och vispa grädden fast och sedan bland ihop allt.

Färdigt!

Dumlekola fluff



Till denna goa fyllning behövs följande.

150g dumlekolor
3dl grädde

Klipp kolorna i mindre bitar.
Hetta upp grädden utan att den börjar koka.
Lägg i kolorna och smält den på svag värme.OBS! Det får inte koka.
Häll över allt i en skål och låt det stå svalt minst 6 timmar helst över natten.
Vispa till  härligt fluff.

Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt och det blir inget fluff!


Du kan använda massa olika choklad sorter tex. marianne,daim,geisha,riesenkola,after eight,polly,vit choklad mm.

Banantoffé paj

Det här är en paj som jag hittade hos Linda Runn.

Den var riktigt smarrig och lätt att göra.
Det som tog lite tid var att göra själv toffén.

Toffé:
Sjuda en oöppnad burk med kondenserad mjölk i ca 3-4 timmar. Se till att det alltid finns vatten över burken, annars finns det en risk att burken kan explodera.
Låt burken svalna innan den öppnas.

Gör mördegen
:
200g smör (rumstempererat)
1 1/4 dl socker
4,5 dl mjöl


Tryck ut mördegen i en form med avtagbara kanter,ca 24cm diameter.Tryck även degen en bit upp på kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i 200grader i ca 15 min.
Pajskalet ska få en fin gyllene färg och bli spröd.

Häll över den kondenserade mjölken, skiva 1 banan och lägg över.
Vispa 3dl grädde och bred över,skiva 1 banan och lägg på grädden. Avsluta med hackad choklad.
Jag använde 100g marabou polka.


Färdig att njuta av!!


Den var hur smarrig som helst,mums.

Längtar efter att få baka.

Oj, vad jag längtar efter att få baka och dekorera nu.
Jag kan ju inte baka bara för att jag vill öva på olika dekorationer,någon måste ju äta upp allt.
Tur att det är alla hjärtans dag på måndag,då ska jag baka nåt fint och gott till min älskade familj.

Snart ska vi döpa vår son och då ska jag göra smarriga tårtor,nu så snurrar massa tankar och ideér i mitt huvud.
Det finns så mycket fint att göra med en dop tårta.   (bilder kommer senare)


Lättbakad tårtbotten

Tårtbotten

Efter många år av tårtbak och egengjord tårtbotten så har jag hittat ett suvuränt recept. Jag hittade receptet på Linda Runns fina blogg.

Den är så enkel att göra.

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Ta fram 3 lika stora glas.

Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg.
Till en form på 20 cm i ----------||------- 3 stora ägg.
Till en form på 24 cm i-----------||------- 4-5 stora ägg.
Till en form på 26 cm i ----------||-------5-6 stora ägg.

Knäck äggen i det första glaset.
Mät upp lika mycket socker i det andra glaset och
i det tredje glaset mäter du upp lika mycket mjöl. Man kan byta ut en del av mjölet till potatismjöl eller kakao om man vill ha chokladbotten.
I mjölglaset tillsätter du också bakpulver.

1tsk bakpulver till 2-3 ägg
1.5tsk bakpulver till 4-5 ägg
2tsk bakpulver till 6 ägg.



Vispa ägg och socker tills det blir riktigt vitt och pösigt.Blanda sedan ner mjölblandningen vänd runt försiktigt.
Smöra en form och klipp till en krage av bakplåtspapper som du klär kanten med.


Häll i smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca...

20 minuter för 2ägg
30 minuter för 3-4ägg
40 minuter för 5-6 ägg

Känn efter med en provsticka så att botten  är färdig,stickan ska vara torr när botten är färdig.

Låt botten svalna i sin form  15-20 minuter innan du stjälper upp den.

Botten kan du frysa in och ta fram när du behöver den.Den håller sig fin i ett par veckor. Klä in den väl i plastfolie.



Till just denna botten använde jag 5 stora ägg till en form på 25 cm.

Lycka till !!!

Martins födelsedags tårta


Fisk och skaldjur




Babycafét fika



I torsdags så tog jag med mig några cupcakes till babycafét.
De var väldigt goda och uppskattade.

Gjorda av: Vaniljmuffins,fyllda med dumlekola fluff täckta med glasskräm.Dekorerade med sockerpärlor och glitter.

SB bakelser



Dessa söta bakelser gjorde jag till en jobbarkompis.
De blev väldigt uppskattade.

Gjorda av:
Ljus botten.Som fyllning använde jag jordgubbssylt och vitchoklad fluff. De är spaklade med vitchoklad fluff och täckta med vit sp. Rosorna och bladen är gjorda av rosa och grön sp. avslutade med lite stänk av glitter.

Mina första bröllopstårtor



Jag fick en förfrågan om att göra tårtor till en kompis systers bröllop.Jag hade inte gjort bröllopstårtor innan så det blev en utmaning.Jag blev väldigt nöjd med tårtorna.

Dessa tårtor är gjorda av: Ljus tårtbotten,jordgubbskross,vitchoklad fluff,spaklad med smörkräm. Jag täckte dem med vit masripan+sp och gjorde rosorna i vit marsipan med en sockerpärla i mitten och bladen i grön marsipan. Pärlbandet runt om är gjord av vit sp och jag torrborstade den med pulverglitter.

Bröllops cup cakes.


Det va dessa små som gjorde  mitt intresse större för att dekorera smarriga tårtor och cup cakes.


Innehåll:
Gjorda av chokladmuffins fyllda med vit chokladganache,spacklade med hallongrädde täckta med rosa sp.
Rosorna är gjorda av sp och bladen av marsipan.
Dekorerade med sockerpärlor och torrborstade med glitterpulver.

Räkor


Test cup cakes till bröllop


My little pony 2


Fotboll


Heffaklumpen


Min andra bröllopstårta


Skinka och ost


Bakelser



Innehåll:
I dessa bakelser hade jag vaniljmuffins fyllda med vitchokladganache. Spacklade med grädde.Dekorerade med marsipan och ros av gul marsipan och pudrad med florsocker.

Prinsesstårta


Halloween


Prinsesstårta


Sambons tårta till jobbet när vår son föddes


Vit choklad tårta


AIK


Hannah montana


Fars dag tårta 2009


My little pony


Hello Kitty


Student tårta


Oblat tårta


Välkommen till min bak blogg!

Välkommen till min bak blogg.
Här kommer jag att visa upp mina tårtverk och cup cakes.
Jag har alltid haft bakning som intresse men det är på senare år som jag har insett hur skoj det är att dekorera fina tårtor och cup cakes.
Här kommer  jag att  skriva allt som handlar om tårtor och bakning. Jag kommer även lägga upp recept, olika tips o idéer som kan inspirera till bak.

KRAM Therese

RSS 2.0