Päronmousse

Denna sats med päronmousse räcker väl till ett lager i en tårta med en diameter på 24 cm.

 

5 gelatinblad/2tsk gelatinpulver
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
0,5 msk strösocker
päronessens
grön färg

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av lagen från päronen och mixa dem till en slät massa. Vispa grädde och socker.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen i några matskedar av päronen. Häll tillbaka det i pärongeggan och tillsätt päronessensen. Hur mycket man behöver beror på vilken sorts essens man använder. Jag har använt 30 droppar. Päronsmaken blir sen tydligare när moussen kallnat.

 

Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt färgen.

 

Lägg moussen i en burk med tättslutande lock och låt den stelna. Det går alldeles utmärkt att göra moussen dagen innan tårtan ska fyllas.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0