Den var riktigt smarrig och lätt att göra.
Det som tog lite tid var att göra själv toffén.
Toffé:
Sjuda en oöppnad burk med kondenserad mjölk i ca 3-4 timmar. Se till att det alltid finns vatten över burken, annars finns det en risk att burken kan explodera.
Låt burken svalna innan den öppnas.
Gör mördegen:
200g smör (rumstempererat)
1 1/4 dl socker
4,5 dl mjöl
Tryck ut mördegen i en form med avtagbara kanter,ca 24cm diameter.Tryck även degen en bit upp på kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i 200grader i ca 15 min.
Pajskalet ska få en fin gyllene färg och bli spröd.
Häll över den kondenserade mjölken, skiva 1 banan och lägg över.
Vispa 3dl grädde och bred över,skiva 1 banan och lägg på grädden. Avsluta med hackad choklad.
Jag använde 100g marabou polka.

Färdig att njuta av!!

Den var hur smarrig som helst,mums.

0