Banantoffé paj

Det här är en paj som jag hittade hos Linda Runn.

Den var riktigt smarrig och lätt att göra.
Det som tog lite tid var att göra själv toffén.

Toffé:
Sjuda en oöppnad burk med kondenserad mjölk i ca 3-4 timmar. Se till att det alltid finns vatten över burken, annars finns det en risk att burken kan explodera.
Låt burken svalna innan den öppnas.

Gör mördegen
:
200g smör (rumstempererat)
1 1/4 dl socker
4,5 dl mjöl


Tryck ut mördegen i en form med avtagbara kanter,ca 24cm diameter.Tryck även degen en bit upp på kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i 200grader i ca 15 min.
Pajskalet ska få en fin gyllene färg och bli spröd.

Häll över den kondenserade mjölken, skiva 1 banan och lägg över.
Vispa 3dl grädde och bred över,skiva 1 banan och lägg på grädden. Avsluta med hackad choklad.
Jag använde 100g marabou polka.


Färdig att njuta av!!


Den var hur smarrig som helst,mums.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0